--> Скільки росіян виступає за війну в Україні | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Скільки росіян виступає за війну в Україні

0
Скільки росіян виступає за війну в Україні
Дані незалежних російських опитувань показують, що громадяни Росії все ще підтримують військові дії Росії в Україні, незважаючи на зростання втому від війни за останні пів року. Про це йдеться в щоденному аналітичному звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передає Варта.

Згідно з опитуванням, опублікованим 2 грудня, незалежна російська соціологічна організація «Левада-центр» виявила, що 74% росіян підтримують дії російських військ в Україні. Опитування показало, що 42% респондентів «рішуче підтримують» і 32% «дещо підтримують» дії ЗС РФ в Україні.

Опитування також показало, що лише 41% респондентів виступають за те, щоб Росія продовжувала військові дії в Україні, тоді як 53% заявили, що Росія повинна почати мирні переговори.

Опитування «Левада-Центру» в період від липня по листопад 2022 року показує невелику, але постійну підтримку війни серед росіян.

«Обидва опитування вказують на те, що менша, але все ще значна частка російських громадян підтримує — і навіть із ентузіазмом — продовження війни в Україні, незважаючи на військові невдачі Росії. Бойовий дух Росії та політична підтримка війни, ймовірно, погіршаться з часом, якщо поточні тенденції збережуться. Чим довше війна буде призводити до втрат росіян, а українські сили завойовуватимуть позиції, тим більше соціально-політична динаміка, ймовірно, продовжуватиме обертатися проти Кремля. Оперативна пауза під виглядом мирних переговорів могла б послабити зростаючий політичний тиск на Кремль і дозволити Росії відновити свої сили для подальших поновлених наступальних операцій», - стверджують аналітики Інституту вивчення війни.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні