Що потрібно викинути перед Новим роком

0
Що потрібно викинути перед Новим роком
У Новому році можна все починати з чистого аркуша. І не просто можна, а потрібно. Кажуть, що напередодні Нового року слід обов'язково прибрати в будинку, викинути все зайве й застаріле. Це, до речі, стосується не лише речей. І на місце, що звільнилося, обов'язково прийде щось хороше і бажане. Ми перевіряли - це працює. УНІАН склав список того, що потрібно викинути в першу чергу до Нового року.

Які речі потрібно викинути з дому - 5 категорій

Поламані предмети
Тріснутий або битий посуд, зламана парасолька, кросівки, що продірявилися - всього цього не повинно бути в домі. Від техніки, яку давно не можете відремонтувати, теж потрібно позбутися. Візьміть собі за правило: якщо зламана річ лежить довгий час, а у вас не вистачає рук (немає бажання, ресурсів) її полагодити або віднести в ремонт - все, вона вам не потрібна. Такі предмети лише займають думки і забирають енергію. Якщо викидати шкода, то, як варіант, ви можете віддати річ тому, хто зможе її полагодити.

Одяг, який не носять
"Відкриваю шафу - все ганчірки, шукаю ганчірку - все речі", - знайома ситуація? Радимо перед Новим роком зробити ревізію в шафі: набратися сміливості і викинути все, що ви не одягали впродовж останніх двох років. Сукні з університету, джинси зі школи, майже новий костюм, який чомусь став замалий - все "на брухт". Шкода викинути - віддайте кому-небудь з родичів або знайомих, кому речі будуть якраз. І пам'ятайте, що віддаючи - ми набуваємо.

Папір, який макулатура
Чеки, глянцеві журнали, газети, інструкції, рекламні буклети, старі квитанції, непотрібні документи - це все мотлох. Якщо ви почнете їх перебирати, то самі в цьому переконаєтеся. Якщо у вас немає часу все переглядати і перечитувати - тоді просто викидайте, а краще віднесіть в пункт прийому макулатури. Не факт, що вам за неї дадуть багато грошей, але в душі з'явиться приємне відчуття того, що ви не засмічуєте навколишнє середовище.

Ще знадобиться
Відповідаємо відразу - не знадобиться. Незрозумілі деталі і запчастини, порожні банки і коробки, подарунки, які не підійшли, сувеніри-пилозбірники і милі дрібнички з розпродажу, кулінарна книга або самовчитель з турецької мови, які ви ще не відкривали, - вони просто займають місце в домі та, до всього, нагадують про те, що ви не встигли зробити. З простроченою косметикою і ліками та ж історія - все в сміття, адже вони можуть нашкодити здоров'ю.

Непотрібні переживання
Це чи не найголовніший пункт серед того, що потрібно викинути з дому перед Новим роком. Не беріть з собою в Новий рік стрес і хвилювання, стосунки, що зжили себе, токсичних людей і погані спогади. Звичайно, сказати це легко, але зробити важче. Тоді уявіть, що у цього всього закінчився термін придатності. І ще: помічено, що якщо навести порядок в домі, то порядок настає і в думках. Тому виконуйте перші 4 пункти. Ви відразу відчуєте, як стало легше дихати, й у вас з'явиться мотивація почати нове життя. Входьте в Новий рік з позитивними думками, планами і цілями і, щоб не відбувалося, вірте - у вас все вийде.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні