«Навіть не план Б»: стало відомо, чому росія 24 лютого напала на Україну

0
«Навіть не план Б»: стало відомо, чому росія 24 лютого напала на Україну
Російське військове керівництво планувало захопити Україну за 10 днів. Такий висновок зробили аналітики лондонського Королівського інституту оборонних досліджень у своїй доповіді.

Але чому Росії не вдалося «взяти» столицю України розповів Олександр Данилюк, пише Настоящее Время.

За його словами, спочатку операція планувалася зовсім з іншим задумом.

«На кордонах України нагромаджували війська РФ, аби створити тиск як на уряд України, так і на Захід, щоб примусити Зеленського підписати поступки РФ. Оскільки Зеленський на ці поступки не пішов, вторгнення – це навіть не план Б. Воно відбулося від безвиході», - каже Данилюк.

Він додає, що вторгнення планувалося до дестабілізованої України, в якій, можливо, не було б навіть легітимного керівництва, а «весь Майдан та нову революцію російське керівництво планувало спозиціонувати як нацистський бунт».

«Початкова ідея, що ЗС РФ можуть панувати в повітрі, була слабкою. Адже щільність українського ППО одна з найщільніших у світі.

Особова кількість РФ справді перевищувала у 10-12 разів. Але логістика, а саме маленькі двосмугові дороги, що йдуть через ліс, через болота, річки, не дозволяла російській армії досягти концентрації військ, необхідної для таких операцій», - завершив Данилюк.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
8

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні