--> США не заважатиме Україні виробляти зброю яка може вражати всі міста росії - Пентагон | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

США не заважатиме Україні виробляти зброю яка може вражати всі міста росії - Пентагон

0
США не заважатиме Україні виробляти зброю яка може вражати всі міста росії - Пентагон
Сполучені Штати не перешкоджатимуть Україні в розробці власної зброї дальньої дії.

Про це заявив міністр оборони США Ллойд Остін, пише "Європейська правда" з посиланням на Sky News.

"Чи працюють США над тим, щоб перешкодити Україні створити власний потенціал завдавати ударів великої дальності? Ні, ми абсолютно цього не робимо", - сказав він у Вашингтоні.

США постачають Україні зброю, включно з високомобільними артилерійськими ракетними системами (HIMARS) і керованими реактивними системами залпового вогню (GMLRS).

ЗМІ раніше повідомили, що США таємно модифікували передові ракетні системи, які вони відправили Україні, щоб вони не могли стріляти по Росії.

Ще в травні президент Джо Байден заявив, що ці системи будуть використовуватися тільки для оборони і що Америка "не збирається посилати в Україну ракетні системи, які завдають удару по Росії".

Раніше у США заявили, що не надавали Україні озброєння, яке дозволяло б здійснювати удари по території Росії, а також не заохочувало Київ вдаватися до таких дій.

Нагадаємо, в понеділок російські ЗМІ повідомили про вибухи на авіабазі Енгельс у Саратовській області та на аеродромі Дягілєво під Рязанню. Літаки на цих базах беруть участь у ядерному стримуванні Росії, а також часто використовувалися для запуску звичайних крилатих ракет по Україні.

Уражені авіабази розташовані набагато глибше на території Росії, ніж попередні подібні вибухи: Енгельс розташований більш ніж за 600 км від території, контрольованої Україною.

Росія звинуватила в ударах Україну й офіційно повідомила про незначні пошкодження двох літаків і загибель трьох російських військовослужбовців. Україна не підтверджувала причетності до вибухів.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
34

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні