Скільки коштує оренда квартир у різних областях Україні під час війни

0
Скільки коштує оренда квартир у різних областях Україні під час війни
Війна значно вплинула на ринок оренди житла в Україні. Уподобання громадян з початку вторгнення російських військ значно змінилися, адже багато хто вибирає безпечніші області для проживання, і, відповідно, там підвищують ціни на оренду, пише Телеграф.

З березня попит на оренду житла залишається досить високим завдяки внутрішній міграції українців. Весною найпопулярнішим було житло у західних областях України, де було відносно спокійно. Там ціни на нерухомість та оренду квартир значно зросли, передає видання "Слово і діло".

Водночас у столиці та областях, де точилися активні бойові дії, попит на оренду житла помітно впав. Столичний ринок пожвавився лише восени. На це вплинув той факт, що багато українців повернулися додому, а також до Києва переїхала велика кількість біженців зі східних та південних регіонів.



Ціни на оренду квартир в Україні. Інфографіка — Слово та справа
При виборі квартири українцям також важливий поверх. Великий попит існує на квартири на нижніх поверхах і якомога далі від військових об’єктів та об’єктів критичної інфраструктури.

З початку року найбільше змінилася вартість оренди однокімнатних квартир у Закарпатській області. З січня 2022 року ціни зросли на 86% і зараз сягають 8 056 гривень. Також у першу трійку входять квартири на Івано-Франківщині. Майже за рік ціни зросли на 83%. Зараз оренда однокімнатної квартири обійдеться в 4794 грн. Третє місце посідає Кіровоградська область. Середня вартість оренди квартири становить 5156 грн, що на 80,7% більше, аніж у січні.

Зазначимо, що змін не відбулося на Сумщині. З початку року вартість оренди однокімнатної квартири становить 2473 грн. А в деяких областях ціни на оренду, навпаки, знизилися. Найбільше зміни торкнулися Харківської області. Вартість оренди знизилася на 30,9%.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні