Біля української полярної станції народився маленький пінгвін. ФОТО

0
Біля української полярної станції народився маленький пінгвін. ФОТО
В Антарктиці біля української полярної станції "Вернадського" почався справжній пінгві-бум: малюки пінгвінів стали вилуплюватися з яєць в різних частинах острова. Про це повідомили в Національному антарктичному науковому центрі, пише УНІАН.

Науковці показали перше пінгвіня, що народилося біля "Вернадського" у цьому сезоні.

"На нашому острові народилося перше пінгвінятко в цьому сезоні. Воно неймовірно миле, сіреньке й зовсім крихітне, але вже тоненько пищить", - повідомили науковці.

Як повідомляється зовсім скоро біля "Вернадського" будуть сотні маленьких пінгвінят, наразі їх уже до десятка. Перший місяць малюки залишатимуться в гніздах, їх по черзі грітимуть, захищатимуть та годуватимуть батьки.

Згодом дитинчата почнуть об'єднуватися в "ясла", щоб уже і мама, і татусь могли одночасно ходити за крилем в океан. Також десь за місяць відбуватиметься процес линьки: сірий пушок пташенят змінюватиметься на звичне чорно-біле пір'я.









Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні