Чи будуть в Україні вибори восени 2023 року

0
Чи будуть в Україні вибори восени 2023 року
Чергові вибори до Верховної Ради України мали б відбутися 29 жовтня 2023 року, але через повномасштабне вторгнення РФ тепер складно спрогнозувати, коли буде голосування, пише РБК-Україна.

Про це заявила очільниця партії "Слуга народу" Олена Шуляк.

Шуляк висловила сподівання, що війна закінчиться перемогою України у 2023 році, але зараз не на часі говорити про вибори, зважаючи на тяжку ситуацію на фронті.

"Ми знаємо, що в 2023 році (буде перемога. - Ред.) Ми ухвалювали бюджет перемоги, тому 2023 рік – це рік перемоги, для нас це однозначно. Але прогнозувати зараз вибори, розуміючи яка складна ситуація на фронті, це трошки блюзнірство", - висловився вона.

Шуляк пояснила, що вже зараз є низка проблем і дискусійних питань у проведенні майбутніх виборів. За її словами, йдеться, зокрема, про використання відкритих списків і гендерну квоту жінок.

"Є статистика, яка говорить про те, що на місцевих виборах 63% відмов - це були відмови жінок, які використовувалися просто як технічні кандидати", - розповіла Шуляк.

Крім того, існує питання з голосуванням внутрішньо переміщених осіб й громадян, які перебувають за кордоном. На її думку, зробити це навіть технічно буде дуже складно.

"Чи на часі зараз проводити таку дискусію? На мій погляд, так, можна обговорювати, можна сідати за круглий стіл об'єднаною парламентською оборонною коаліцією, і говорити: у нас є такі проблеми, і їх треба спільно вирішити. Не займатися політичною агітацією та рекламою", – додала Шуляк.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні