Як розігріти машину в мороз

0
Як розігріти машину в мороз
З настанням зими кожен власник автомобіля повинен знати, що робити в морози з машиною, а також пам'ятати, як завести машину, щоб прогріти, пише УНІАН.

Як правильно розігріти машину в мороз - поради
Який мороз небезпечний для машини - стежимо за температурою
Раніше ми говорили про те, як прибрати лід з лобового скла швидко і безпечно.

Як правильно розігріти машину в мороз - поради
Відповідь на питання, чи потрібно заводити машину щоб прогріти, однозначна - звичайно ж так. Причому, процедуру прогріву двигуна потрібно проводити не тільки в морозну погоду, але і в теплу теж.

Для того, щоб прогріти двигун перед запуском в мороз на вулиці, потрібно дотримуватися важливих правил:
перед запуском машини розігрійте акумулятор - досить кілька разів моргнути фарами, бажано - дальнім світлом;
зачекайте кілька секунд після включення запалювання, для того, щоб бензонасос прокачав паливо в двигун автомобіля;
увімкніть світло, а також обігрів у машині, щоб двигун швидше прогрівся.

Всі ці нескладні і нетривалі манінупяціі з машиною водіям рекомендується здійснювати перед кожним виїздом в холодну погоду.

Всі водії зобов'язані точно знати, скільки часу потрібно гріти машину. У сильний мороз прогрівати двигун потрібно не менше 10-15 хвилин. Деякі моделі автомобілів прогріваються швидше, але для якісного прогріву двигун треба потримати на холостому ходу не менше 7 хвилин. Тільки після цього можна вирушати в дорогу, але при цьому кілька хвилин потрібно їхати плавно і потроху розгазовувати двигун.

Який мороз небезпечний для машини - стежимо за температурою
Не бажано сідати за кермо в сильні морози, особливо - коли температура на вулиці нижче -30°C. Якщо ж ви вирішили їхати, потрібно дотримуватися кількох правил, щоб автомобіль не зламався. Справа в тому, що на холоді двигун швидко холоне і його системи можуть обледеніти. Тому потрібно обов'язково прогрівати машину перед виїздом, щоб забезпечити нормальну подачу палива і випуск газів. Важливо пам'ятати, що на морозі масло густіє і втрачає свої мастильні якості, що може сильно нашкодити двигуну і коробці передач.

Відповідаючи на питання про те, як часто треба заводити машину в мороз, підказуємо - в холодну погоду рекомендується заводити машину для прогріву двигуна хоча б раз на тиждень. При сильних морозах цю процедуру радять проробляти кожні два дні, а для спокою - кожен день.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні