Якими будуть зимові канікули в Україні

0
Якими будуть зимові канікули в Україні
Керівництву навчальних закладів дозволили самостійно встановляти термін зимових канікул для школярів.

У більшості областей України цього року школярі взимку відпочиватимуть цілий місяць, а навчальний рік буде подовжено до кінця червня – це пов’язано з проблемами з опаленнями через численні масові атаки окупантів на енергетичну систему країни.

Про це повідомляє “Апостроф”.

Зазначається, що навчальний рік 2022 – 2023 в Україні триває з 1 вересня до 30 червня, при цьому зимові канікули розпочнуться переважно з кінця грудня і можуть тривати до середини або кінця січня. Керівництву навчальних закладів дозволили самостійно встановляти термін зимових канікул для школярів, проте необхідно зважати на безпекову ситуацію в регіоні і пам’ятати, що загальна тривалість канікул без урахування літніх не має перевищувати 30 днів.

Так, в одних школах канікули почнуться з 25 грудня 2022 року і триватимуть орієнтовно до 22 січня 2023 року. В інших можуть початися з 31 грудня – і до середини січня.

За словами мера Києва Віталія Кличка, столичні школярі підуть на канікули 26 грудня 2022 року і триватимуть вони до 27 січня 2023 року. У цей час школи опалюватимуть в мінімальному режимі для підтримки системи опалення, а вчителі, за бажанням, зможуть піти на час канікул в оплачувану відпустку. У випадку надзвичайної ситуації у місті частину шкіл використовуватимуть для роботи пунктів обігріву.

У той же час очільник управління освіти Львівської міської ради Андрій Закалюк повідомив, що у Львові кожна школа самостійно обере дату початку і кінця зимових канікул, проте наголосив, що поки є можливість вчитися, діти мають ходити до школи.

На Харківщині школи семи громад підуть на зимові канікули у період з 30 грудня 2022 року до 15 січня 2023 року – це стосується Солоницівської, Малинівської, Південної, Сахновщинської, Старовірівської, Борівської, Барвінківської громад. В усіх інших громадах – з 26 грудня 2022 року до 8 січня 2023 року.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні