Яке церковне свято відзначають в Україні 16 грудня: дозволи та заборони

0
Яке церковне свято відзначають в Україні 16 грудня: дозволи та заборони
Іоанн Мовчальник походив з багатої родини. Коли хлопчикові було 18, його батьки померли. Половину спадщини він роздав бідним, а другу половину витратив на будівництво храмів. Довгий час служив у лаврі Сави Освяченого.

З 482 по 491 рр.був єпископом в одній з вірменських церков. Останні роки життя провів у відлюдництві в печері. Славився, як цілитель, який силою молитви рятував людей від хвороб. Вмів читати думки, пише УНІАН.

Прикмети 16 грудня
земля тала і падає сніг - наступний рік буде неврожайним;
снігурі під вікнами цвірінькають - скоро потеплішає;
кішки тиснуться до батарей - до сильних морозів;
кішки вмиваються і вилизують лапки - потеплішає в найближчі дні.

Що сьогодні не можна робити
У цей день категорично заборонено кричати і співати, інакше нечиста сила відніме голос. Також не можна лаятися і ображатися, інакше люди, які порушили цю заборону, проведуть в сварках весь майбутній рік. Утримайтеся від порожніх обіцянок і менше розповідайте про себе стороннім людям.

Що можна робити 16 грудня
На Івана Мовчальника було прийнято ходити до церкви і просити святого про одужання для себе і своїх близьких. Важливо в цей день усвідомити свої вчинки і очистити помисли. Краще день, а особливо вечір, провести в мовчанні - це приверне удачу.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні