Чи зможуть росіяни прорвати кордон під час нового наступу

0
Чи зможуть росіяни прорвати кордон під час нового наступу
Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний заявив, що Росія може готувати наступ з різних напрямків, зокрема й на Київ. У цьому немає нічого дивного, адже війна ще не закінчилася, пише 24 канал.

Так, країні-агресорці для наступу необхідно зібрати кілька сотень тисяч окупантів. Про це розповів військовий експерт та офіцер армії оборони Ізраїлю Ігаль Левін.

Тож коли говорять про ймовірний наступ з території Білорусі, де зосереджені 10 – 50 тисяч російських військових, стає очевидно, що це не загроза для столиці нашої держави.

Утім, якщо ми говоримо про цифру у 200 тисяч загарбників, яку назвав Залужний, то з такою кількістю військових можна спробувати підійти до Києва.

"Я сумніваюся, що можна захопити Київ такою кількістю солдатів, але можна здійснити спробу його оточення", – сказав Левін.

Однак невідомо, скільки часу Росії необхідно на підготовку такого угруповання військ. Головнокомандувач ЗСУ Залужний припустив, що наступ росіян та нова фаза війни може початися наприкінці січня або за оптимістичним сценарієм – навіть у березні.

"У масштабах такої великої війни кінець січня та березень – це велика різниця. За 1 – 2 місця різниці можна навчити екіпаж або отримати нові види озброєння тощо", – підкреслив військовий експерт.

Росія прагне захопити Київ, оскільки там зосереджені всі адміністративні та військові потужності нашої країни. Крім того, "взяття" столиці було б дуже символічним для росіян. На думку Левіна, країна-агресорка готова "втратити десятки – сотні Херсонів, щоб отримати один Київ".

"Успішне захоплення Києва обнулить взагалі усі їхні невдачі: острів Зміїний, потоплення крейсера "Москва", втеча з Харківщини та Херсона тощо. Київ для них – це головна та бажана ціль", – наголосив військовий експерт.

Ігаль підкреслив, що міцність оборони – це не укріплення, а люди, їхня підготовка, стійкість та воля. Все це в України є, а оборонні споруди можна побудувати.

Крім того, для будь-якої оборони є важливими резерви та озброєння. Залужний зазначив, що для нової фази війни Україні необхідно щонайменше 300 танків та сотні одиниць бронетехніки.

"Точно можна сказати, що це не буде сюрпризом. Зараз розвідка повністю моніторить – будь-яка концентрація сил Росією буде розцінена не як блеф, а як пряма загроза та буде вжито заходів", – підсумував військовий експерт.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні