Через масову атаку українські міста залишилися без світла, води та тепла

0
Через масову атаку українські міста залишилися без світла, води та тепла
Сьогодні вранці, 16 грудні, внаслідок ракетної атаки по Україні низка міст залишилися без електроенергії, пише ТСН.

Без світла опинилися зокрема Харків, Полтава, Бориспіль, що на Київщині і Павлоград на Дніпропетровщині. У Кременчуці немає не лише електроенергії, а й тепла. У декількох районах Києва також зникло світло, немає тепла та не працює водопостачання.

Мер Кременчука Віталій Малецький повідомив, що через тимчасову відсутність електропостачання по області не працює міська система опалення.

"Обов'язково закрийте усі вікна, та проведіть усі можливі заходи для збереження тепла в приміщеннях", - зазначив він.

У Полтавській області працює протиповітряна оборона. За інформацією місцевих жителів, у різних районах області зникла електроенергія.

Голова Полтавської ОВА Дмитро Лунін поінформував, що після відбою повітряної тривоги жителі області можуть звернутися до Пунктів незламності, аптек, магазинів, АЗС і банків, які працюватимуть, попри відключення світла.

"Перелік усіх пунктів – на сайті ОВА або на спеціальній мапі. Також у пошуку допоможе телеграм-бот @nezlamnistbot. Перейдіть за посиланнями, знайдіть найближчі до себе пункт незламності, аптеку, магазин, АЗС і банк. Збережіть собі адреси, щоб бути готовими", - зазначив очільник Полтавщини.

Місто Бориспіль Київської області переходить на аварійний режим роботи. Критична інфраструктура працюватиме на генераторах. Воду подаватимуть за графіком від 6:00 до 9:00, від 18:00 до 21:00.

У Києві через ракетну атаку вводяться екстрені відключення світла. У зв‘язку з пошкодженнями енергоінфраструктури в усіх районах столиці є перебої з водопостачанням. Фахівці працюють, щоб стабілізувати систему. "Про всяк випадок, підготуйте запас питної та технічної води", - поінформував мер Києва Віталій Кличко.

У Павлограді Дніпропетровської області у зв'язку з відсутністю електропостачання призупинено роботу котелень міста та водопостачання.

Як повідомив мер Енергодара Дмитро Орлов, через масовану повітряну тривогу та ракетну атаку в більшості регіонів України є ризик аварійних відключень електроенергії.

"За можливості зробіть запаси питної води та їжі, якщо маєте світло, зарядіть електронні прилади та наповніть термоси окропом", - порадив міський голова.

Міністр палива та енергетики Герман Галущенко, через російські обстріли пошкоджено енергооб’єкти на сході та півдні України.

"Можливо падіння обсягів генерації. Відбуватимуться аварійні відключення світла. Як тільки це буде можливо - енергетики відновлюватимуть енергопостачання", - зазначив він.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні