Деякі українці отримають додаткові 100 тис. грн

0
Деякі українці отримають додаткові 100 тис. грн
Мінреінтеграції виплатить по 100 тисяч гривень ще 474 звільненим з російського полону та 173 особам, які незаконно утримуються РФ, про це повідомляє пресслужба міністерства.

«Рішення про встановлення фактів позбавлення цих громадян свободи внаслідок збройної агресії проти України ухвалила відповідна комісія при Мінреінтеграції. Її перше засідання відбулось 16 грудня», – йдеться в дописі.

У Міністерстві нагадують, що вказана комісія була створена на виконання Закону України «Про соціальний і правовий захист осіб, стосовно яких встановлено факт позбавлення особистої свободи внаслідок збройної агресії проти України, та членів їхніх сімей». Вона працюватиме замість ліквідованої міжвідомчої комісії при Мінреінтеграції. До її складу увійшли представники Мінреінтеграції, інших органів державної влади та громадських об’єднань.

Закон «Про соціальний і правовий захист осіб, стосовно яких встановлено факт позбавлення особистої свободи внаслідок збройної агресії проти України, та членів їх сімей». передбачає, зокрема порядок виплати грошової допомоги особам, які перебували у полоні та їхнім родичам; створення та функціонування Єдиного реєстру таких осіб; гарантії на медичну та реабілітаційну, зокрема психологічну, допомогу, порядок надання правового захисту; реалізацію житлових, трудових, освітніх прав, права на пенсійне забезпечення та на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні