На Волині знову зростуть ціни на яйця та курятину

1
На Волині знову зростуть ціни на яйця та курятину
Енергосистема України продовжує страждати від масованих ракетних атак росії, а отже, ситуація з подачею електрики не покращується. Це провокує подорожчання виробництва та зберігання продукції, а відповідно і зростання цін на неї. Зокрема, експерти вважають, що ціни на яйця і курятину можуть зробити новий ривок. Про це повідомили в Асоціації "Союзу птахівників України".

Після різкого подорожчання ціни на курячі яйця почали дещо знижуватися, проте остання атака по енергетичній інфраструктурі може кардинально змінити тенденцію. Експерти вважають, що якщо ситуація в енергосистемі стабілізується, цінники на яйця знизяться до 45-60 гривень за десяток. Але зараз найімовірніший інший сценарій - ціни продовжать збільшуватися.

Також тенденцію до подорожчання підтримує той факт, що російські окупанти знищили найбільшу птахофабрику "Чорнобаївська". Через війну поголів'я зменшилося на 4,4 млн. птахів.

Разом з тим, постійні перебої в електропостачанні та повсякденне використання генераторів змушує підприємців вдаватися до зменшення обсягів виробництва, щоб звести до мінімуму свої втрати. За словами експертів, це загрожує дефіцитом курячого м'яса на полицях українських супермаркетів.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Зате гарно за кордон продукцію вивозимо!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні