В Україні зафіксували аномальне природне явище

0
В Україні зафіксували аномальне природне явище
Ввечері 17 грудня через територію Харкова проходив активний полярний холодний фронт південного циклону Erdmute, попереду якого відбувався інтенсивний рух теплого та вологого повітря морського походження.

Приблизно о 22:10 над містом було зафіксовано грозу, яка аномальна з двох причин, пише Апостроф.

Він уточнив, що приземна температура повітря в цей час становила +10,6 градусів, що набагато вище за кліматичну норму для цієї пори року.

"Така гроза аномальна одразу з двох причин. По-перше, сам факт грозової діяльності в середині грудня у Харкові зафіксований вперше за останні не менше 25 років. По-друге, гроза була "теплою", тобто виникла на тлі високих температурних показників при виносі повітряної маси середземноморського походження у передній частині висотної улоговини. Подібні процеси характерні більше для другої половини осені", - пояснив синоптик.

Він додав, що з урахуванням потепління клімату, ймовірно, метеорологічні явища, характерні більше для теплого півріччя, взимку в майбутньому будуть частішати.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні