Китай та рф проведуть спільні військові навчання: що це означає

0
Китай та рф проведуть спільні військові навчання: що це означає
Від 21 до 27 грудня Росія та Китай проведуть спільні військово-морські навчання в Східнокитайському морі. Вони відбуваються щорічно від 2012 року, пише ТСН.

"Основною метою навчання є зміцнення військово-морського співробітництва між Російською Федерацією та Китайською Народною Республікою, підтримання миру та стабільності в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні", - йдеться у повідомленні.

Як зазначають в російському оборонному відомстві, під час активної частини навчання заплановано проведення спільних ракетних та артилерійських стрільб по повітряних цілях, стрільб з артилерії по морських цілях, а також відпрацювання спільних протичовнових дій із практичним застосуванням зброї.

В навчаннях візьмуть участь: чотири російських кораблі, зокрема ракетний крейсер "Варяг"; шість китайських кораблів; літаки і вертольоти з обох сторін.

Як пише Sky News, від початку повномасштабного вторгнення на територію України, Росія намагається посилити зв'язки з Китаєм та розглядає Пекін як ключового союзника в антизахідному альянсі.

Країни підписали угоду про стратегічне партнерство "без обмежень" за декілька днів до вторгнення Росії, однак після цього Китай висловлював занепокоєння діями Москви.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-7

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні