Що треба зробити 20 грудня, щоб бути здоровим всю зиму

0
Що треба зробити 20 грудня, щоб бути здоровим всю зиму
Амвросій народився в 340 році в Галлії, де його батько був правителем. Рано позбувшись матері, був відданий на виховання сестрі. Здобув гарну освіту, а тому став правителем двох областей. Справу свою знав, був милостивий і справедливий, за що люди любили його. Пізніше став єпископом - боровся з аріанською єрессю і язичництвом.

Святий Амвросій помер в 397 році і в його честь сьогодні відзначається народне свято 20 грудня - Абросим, пише УНІАН.

Прикмети 20 грудня
сонце в серпанку - чекати негоди;
сніг йде в цей день - літо буде дощовим;
ясна погода без опадів - літній період виявиться сухим;
кішка п'є багато води - скоро вдарять морози.

Що сьогодні не можна робити
На фото жінкам заборонено шити, в'язати і прати. Також не можна розчісувати волосся і мити голову. Тих, хто порушить заборону, чекає велика кількість хвороб і невдач. Слов'яни в цей день не влаштовували гучних гулянь - вважалося, що той, хто може витримати до кінця дня і не випити ні грама - буде здоровим всю зиму.

Що можна робити 20 грудня
Незважаючи на те, що занадто сильно веселитися в цей день не можна, зібратися за сімейною вечерею ніхто не забороняє. Навпаки, повір'я свідчать, що рідні, які 20 грудня знайшли час один на одного, зміцнили тим самим свій рід і силу предків.

Сьогодні також можна заготовлювати продукти і займатися господарством, головне - не перепрацьовувати. Як і в будь-яке інше церковне свято, на Амвросія заборонено сваритися.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні