У скільки обходиться робота генератора на добу

0
У скільки обходиться робота генератора на добу
Українці масово закуповують генератори та користуються ними в умовах відсутності світла, а в деяких місцях і опалення.

Мешканці приватних будинків використовують генератори для електроплит, електричних котлів, бойлерів.

Генератори, що дизельні, що бензинові — не дешеві, їх вартість залежить від потужності — скільки електрики вони можуть виробляти. Генератора потужністю 3 кВ вистачить на роботу холодильника, котла, помпи для води, а генератор потужність до 5 кВ можна вже використовувати як для приватного будинку, так і якогось торговельного закладу.

UAportal вирахував, скільки українцям обійдеться використання генератора середньої потужності на добу, якщо він працюватиме безперервно.

Дизельні генератори зазвичай мають споживання 250 г/кВт-год, тобто при виробленні кіловата енергії за годину він спалить 250 г палива, за 24 години це становитиме шість літрів.

Бензиновий генератор при такому навантаженні спалить 350 г палива, тобто 8,4 літра за добу.

З урахуванням того що середня ціна літра дизелю в Україні сьогодні становить 55,02 грн/л, доба роботи дизельного генератора обійдеться у 330 грн.

Бензин А-95 сьогодні в середньому коштує 51,39 грн/літр. Тобто за добу бензиновий генератор витратить понад 430 грн.

Для тих, хто хоче вирахувати витрати за певний час, можна скористатися наступною формулою для вирахування, скільки генератор споживає палива. G помножити на P, де G — це споживання палива на 1 кВт навантаження за годину (л/кВт на год), а Р — це значення навантаження на пристрій у кВт.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні