--> Що буде з пенсіями українців після нового року | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Що буде з пенсіями українців після нового року

0
Що буде з пенсіями українців після нового року
В Україні з 2023 року збільшиться розмір страхового стажу, необхідного для виходу на пенсію. Крім того, заплановано чергову індексацію пенсій, пише Апостроф.

На даний момент українці можуть піти на пенсію у 60 років, але для цього необхідно мати щонайменше 29 років страхового стажу. Вже з 1 січня вимоги до стажу зростуть і становитимуть уже 30 років. Ті, кому не вистачає стажу, будуть змушені працювати до 63 років (якщо є від 23 років стажу) та 65 років (якщо є від 15 до 23 років стажу).

Другий момент щодо пенсій - традиційного підвищення мінімальної пенсії на рівень інфляції у 2023 році не очікується.

Третій важливий пункт – те, що планова індексація запланована на березень. Розмір цього підвищення: сукупність від половини торішньої інфляції плюс половина середнього за три роки зростання зарплат. Зростання зарплат буде незначним (близько 7%), а ось половина від розміру інфляції – близько 15%. Таким чином, частка пенсій можуть зрости на 22%.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні