У місті стався потужний землетрус: 12 людей поранено, 2 загинули на місці. ФОТО

0
У місті стався потужний землетрус: 12 людей поранено, 2 загинули на місці. ФОТО
На крайньому північному узбережжі Каліфорнії стався потужний землетрус магнітудою 6,4, зруйнувавши будинки та дороги, а також пошкодивши інженерні комунікації. Внаслідок стихійного лиха тисячі мешканців залишилися без водопостачання та електрики, пише Обозреватель.

Щонайменше 12 людей було поранено, а двоє інших померли під час надання невідкладної медичної допомоги одразу після землетрусу.

Підземний поштовх, який стався 20 грудня о 2:30 ночі за тихоокеанським стандартним часом і за яким було близько 80 афтершоків, був зосереджений за 215 миль (350 км) на північ від Сан-Франциско на узбережжі округу Гумбольдт. Цей регіон відомий відносно частою сейсмічною активністю, хоча останній землетрус викликав більше руйнувань, ніж інші за останні роки.

Землетрус викликав пожежу в одній будові, розірвавши газопровід водонагрівача, і призвів до обвалення як мінімум двох інших будівель. За словами співробітників рятувальної служби, пожежа була швидко згашена, і пожежники врятували мешканця, який виявився заблокованим у будинку.

Близько двох десятків будинків були настільки сильно пошкоджені, що були визнані непридатними для проживання. Більшість пошкоджень сталося в Ріо-Делл, місті з населенням близько 3400 людей, який прийняв на себе основний удар землетрусу.

За даними веб-сайту відстеження електричних мереж PowerOutage.us, близько 79 тис. будинків та підприємств по всьому округу залишилися без електрики відразу після землетрусу.

Геологічна служба США повідомила, що поштовхи від землетрусу у вівторок відчувалися навіть у районі затоки Сан-Франциско. Найсильніший афтершок зареєстрував магнітудою 4,6.







Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні