--> Що буде з цінами на продукти перед Новим роком | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Що буде з цінами на продукти перед Новим роком

0
Що буде з цінами на продукти перед Новим роком
Багато українців продовжують зазнавати фінансових труднощів через війну, проте зростання цін на ті чи інші категорії продуктів - посилюють нестачу коштів.

Щодня зростають ціни на послуги, різні товари та продукти. Наразі вчені Інституту аграрної економіки спрогнозували, як зміняться роздрібні ціни на деякі продукти, напередодні Нового року, адже українці досі хвилюються - чи подешевшають яйця і коли. Повідомляється, що незабаром їхня вартість стабілізується, а до лютого та березня 2023 року ситуація має змінитися на краще, бо виробництво яєць буде збільшено, а це має знизити ціни.

Тим не менш, ми все ж таки побачимо те, як зростають ціни... але на інші категорії продуктів. Наприклад, м'ясо має зрости в ціні на сім відсотків. Слідом за ним йде, звичайно ж, молоко та молокопродукти (їхня вартість підніметься десь на 5-7%).

Також не варто забувати про овочі з борщового набору. Незважаючи на те, що цьогорічний урожай достатній, вартість овочів може зрости до п'яти-семи відсотків, оскільки росіяни продовжують масові ракетні удари по Україні, що призводить до проблем з критичною інфраструктурою (електрикою). І воно, зокрема, впливає на ціноутворення.

І ще неприємніша новина від експертів, що навіть після того, як святковий пік споживання вляжеться – уповільнення інфляції чекати не варто. Глава департаменту макроекономічних досліджень групи ICU Віталій Ваврищук зі 100% ймовірністю прогнозує зростання цін до кінця зими. Лише у березні 2023 року можна буде побачити уповільнення інфляції і те цього може і не бути.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні