Що чекає на мобілізованих українців, які ніколи не служили в армії

0
Що чекає на мобілізованих українців, які ніколи не служили в армії
З 24 лютого в Україні розпочалася поступова мобілізація, котра була оголошена в рамках указу президента України Володимира Зеленського.

Однак, попри сподівання більшості, ніяких мобілізаційних "хвиль" в країні не було і на службу поступово забирали усіх, хто здатен і хоче захищати Батьківщину від ворога, надаючи перевагу тим, хто має за спиною бойовий досвід, пише Телеграф.

Як розповів начальник управління персоналу штабу Командування Сухопутних військ ЗСУ Роман Горбач, станом на сьогоднішній день в Україні призивають на службу тих громадян, які не проходили військову службу. Водночас ця категорія громадян в обов’язковому порядку відправляється на навчання у навчальні центри та вищі військові навчальні заклади. Терміни індивідуальної підготовки — не менше ніж місяць. Вже після, в залежності від складнощів спеціальності, терміни підготовки можуть збільшуватися.

"Залежно від спеціальності надається інколи додатковий місяць або два-два з половиною для навчання. Мова саме про індивідуальну підготовку. Однак, крім цієї, є й колективна підготовка військовослужбовців. Коли підрозділ готують до залучання у зону бойових дій, з ним (з усіма військовими водночас) проводяться заняття на полігонах та інших ділянках місцевості. Така підготовка (індивідуальна й колективна водночас) займає 2-3 місяці й більше,", – пояснив він.

Також Горбач додав, що усі громадяни проходять підготовку та бойове злагодження в обов'язковому порядку, навіть при умові, що вони вже проходили строкову службу або мають досвід виконання бойових задач.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні