--> Росія хоче збільшити чисельність армії до 1.5 мільйона людей | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Росія хоче збільшити чисельність армії до 1.5 мільйона людей

0
Росія хоче збільшити чисельність армії до 1.5 мільйона людей
Планується створити угруповання військ на північному заході Росії та два стратегічні територіальні об'єднання збройних сил – Московський і Ленінградський військові округи.

Російську армію потрібно збільшити ще на 350 тисяч осіб і довести її загальну чисельність до 1,5 млн осіб. Про це у середу, 21 грудня, сказав міністр оборони Росії Сергій Шойгу під час колегії міноборони РФ.

"Для гарантованого вирішення завдань із забезпечення військової безпеки РФ необхідно довести чисельність збройних сил до 1,5 млн військовослужбовців. У тому числі, військовослужбовців за контрактом – 695 тисяч осіб", – сказав Шойгу.

При цьому він зазначив, що потрібно переформувати мотострілкові дивізії у сім мотострілкових бригад у Західному, Центральному, Східному округах і на Північному флоті. У повітрянодесантних військах необхідно додатково сформувати дві дивізії.

Для кожної загальновійськової танкової армії Шойгу пропонує тирмати змішано-авіаційну дивізію та бригаду армійської авіації чисельністю 80–100 бойових вертольотів.

Крім того, він вважає за потрібне додатково сформувати три управління авіаційних дивізій, вісім бомбардувальних авіаційних полків, один винищувальний авіаційний полк та шість бригад армійської авіації.

Для створення артилерійського резерву на стратегічних резервах потрібно сформувати п'ять артилерійських дивізій військових округів, а також артилерійські бригади великої потужності.

Шойгу також запропонував у берегових військах ВМС на базі існуючих бригад морської піхоти сформувати п'ять дивізій морської піхоти.

Крім того, планується створити угруповання військ на північному заході Росії, створити два міжвидові стратегічні територіальні об'єднання збройних сил – Московський і Ленінградський військові округи.

Крім того, Шойгу заявив, що при комплектуванні збройних сил необхідно поетапно збільшити вік призову громадян з 18 до 21 року, а граничний – підвищити до 30 років.

Зазначимо, що з 1 січня 2023 року штатну чисельність військових у збройних силах РФ визначено числом 1 150 626. Це означає, що в армію збираються відправити ще близько 350 тисяч людей.

Президент Росії Володимир Путін заявив, що згоден із пропозиціями Шойгу про "подальші структурні зміни у збройних силах РФ". Водночас президент країни-агресора стверджує, що не "займатиметься мілітаризацією країни і мілітаризацією економіки".
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні