Чи треба вимикати електроприлади під час відключень світла

0
Чи треба вимикати електроприлади під час відключень світла
Унаслідок терористичних російських атак енергосистема України зазнала суттєвих пошкоджень, тому аварійні й планові відключенння електроенергії вже стали буденністю для українців, однак не всі розуміють, як правильно поводитися в такий період.

У ДСНС розповіли, чи варто виймати з розеток електроприлади під час відключень електроенергії.

Якщо ви хочете зберегти справність своєї техніки й уникнути пожежі, то потрібно максимально зменшити кількість під’єднаних до мережі приладів, які можуть спричинити стрибок напруги під час заживлення електроенергією будинку чи квартири.

Фахівці ДСНС розробили рекомендації на випадок відключення електроенергії. Насамперед потрібно відключити від мережі енерговитратні прилади, такі як бойлер, духова шафа, електрообігрівач, пральна машина, чайник, електроплита, а потім вимкнути вимикачі світла в кімнатах.

Якщо ви йдете з дому, то треба відключили світло через щиток. Водночас не слід втручатися в електрощитові будинку в намаганнях самостійно відновити електропостачання.

Вмикати електроприлади варто лише через пів години після подачі струму й робити це поетапно, щоб запобігти різкому стрибку напруги. Чимало електроприборів не витримують такі коливання, тому можуть загорітися.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні