Які фрукти можуть погано впливати на печінку

0
Які фрукти можуть погано впливати на печінку
Всі ми знаємо, що фрукти – цінне джерело вітамінів і корисних речовин, тому вони регулярно повинні бути присутніми в раціоні. Але деякі з них у великій кількості можуть зашкодити роботі печінки. Про це розповіла лікар-ендокринолог Зухра Павлова, пише ua-novosti.

Фахівець зазначила, що фрукти складаються з фруктози та глюкози, які надміру можуть викликати неалкогольну жирову хворобу печінки.

Наприклад, у яблуках багато фруктози, а ось в абрикосах – глюкози. Тому коли людина є регулярно яблуко або грушу, думаючи, що це нешкідливо, вона помиляється. Глюкоза під впливом інсуліну переробляється в енергію та жирові запаси, а фруктоза вся захоплюється білками печінки.

Лікар особливо не рекомендує вживати фрукти як перекушування, тому що в організмі виробляється багато інсуліну. Найкраще поєднувати фрукти з йогуртом, сиром, горіхами – продуктами, в яких є білок, бо він зменшує сплеск глюкози.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні