Стало відомо, скільки на добу потрібно їсти яєць

0
Стало відомо, скільки на добу потрібно їсти яєць
Напевно всі чули про те, що багато яєць їсти не можна, тому що в них багато холестерину, або що яєць потрібно їсти багато, бо там багато білка, який так необхідний для нашого організму, пише ТСН.

Через нестачу вітаміну D у людини може розвиватися низка симптомів, як от слабкість у м'язах, біль, втома, перепади настрою. Підвищується ризик зараження респіраторними інфекціями та ймовірність розвитку остеопорозу. Серед важких хвороб, які можуть виникнути через дефіцит вітаміну, - важка форма депресії, хвороба Альцгеймера, гіпертонія, діабет другого типу, інше. Дефіцит вітаміну D веде і до важкого перебігу коронавірусу.

Результати дослідження Інституту фізичної активності та харчування Університету Дікіна (IPAN) доводять, що якщо з'їдати взимку лише по одному яйцю в день, цього буде достатньо, щоб підтримувати баланс вітаміну D в організмі.

Вважається, що найпростіший спосіб отримати вітамін D – це отримати його під сонячним промінням, що найпростіше зробити влітку. Однак, не всі мають таку можливість, деякі люди змушені постійно перебувати в приміщенні, дехто закриває тіло з культурних чи релігійних причин. Тому навіть улітку такі люди не мають такої можливості накопичувати вітамін D та відчувають його нестачу будь-якої пори року.

У дослідженні брали участь 51 австралієць віком від 25 до 40 років. Вони були поділені на три групи, кожна з яких вживала протягом 12 тижнів 2, 7 або 12 яєць на тиждень. Проведений експеримент показав, що вживання 7 яєць на тиждень допомагає привести до норми рівень вітаміну D у зимові місяці. Водночас щоденне вживання яйця суттєво не вплинуло на рівень холестерину в крові. Крім того, споживаючи яйця, організм отримує оптимальну кількість холіну = речовини, яка зміцнює мозок, підтримує пам'ять. Спеціалісти рекомендують споживати яйця, якщо є проблеми зі шкірою, волоссям і нігтями, нервовою системою.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні