Росіяни готуються до нової операції: що це означає

0
Росіяни готуються до нової операції: що це означає
Армія Росії хоче взяти оперативну паузу на фронті, щоб підготувати резерви для нової операції. Для цього окупанти намагаються втягнути ЗСУ у в'язкі бої, як у Бахмуті.

Про це розповів військовий експерт Михайло Самусь в ефірі всеукраїнського телемарафону.

"Якщо подивитися на карту в стратегічному плані, то Росія зараз хотіла би взяти оперативну паузу для того, щоб підготуватися до наступних стратегічних дій, можливо, нової стратегічної операції. Можливо, її можна буде назвати "Стрибок мангуста-2", особливо після тих заяв, які були на колегії міністерства оборони Росії кілька днів тому про збільшення чисельності збройних сил Росії до 1,5 млн людей, збільшення призовного віку до 30 років і так далі", - розповів він.

На думку експерта, "це означає, що Росія почала готуватися до нової операції, але щоб підготувати нові угруповання, їм треба щонайменше два місяці".

"Очевидно, що вони не хотіли б допустити в ці два місяці нових українських наступальних операцій, щоб цей "Стрибок мангуста" не вийшов так само, як 24 лютого - просто стрибнули в безодню. Вони хотіли б втягнути українську армію у в'язкі бої, наприклад, як у Бахмуті та інших місцях на Донбасі", - вважає Самусь.

Як пояснив військовий експерт, росіяни після вдалої Херсонської операції ЗСУ "хотіли б збити цей темп, не допустити протягом двох місяців наступальної операції української армії".

За його словами, окупанти зараз "проводять тактичні дії для того, щоб втягувати українську армію в нові дуже кровопролитні та інтенсивні бої, які на цей момент начебто нічого не вирішують, але затягують час і дають можливість Росії готувати свій стратегічний резерв".
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні