В Україні можуть подорожчати тарифи мобільних операторів

0
В Україні можуть подорожчати тарифи мобільних операторів
Деякі українські мобільні оператори суттєво підвищили тарифи на послуги інтернету та зв'язку. Пояснюють, що це потрібно для власної стабільності на тлі руйнування мереж росією, тоді як споживачам не дають гарантій про якість таких послуг.

Про це повідомляє видання ZN.UA, посилаючись на компанії lifecell та Vodafone.

У компаніях усвідомлюють, що подальше підвищення тарифів без поліпшення якості може викликати невдоволення у їхніх клієнтів, однак наголошують, що витрати є непередбаченими і необхідні на відновлення мереж.

Так, у lifecell зауважили, що з початку війни зазнала пошкоджень і руйнувань мережева інфраструктура, ремонтні бригади оператора здійснили понад 60 тисяч виїздів, на деокупованих територіях обладнання взагалі було знищене чи розкрадене. Після ракетних обстрілів компанія почала використовувати обладнання Starlink, генератори та сонячні панелі як тимчасове рішення.

У Vodafone розповідають, що зміни у вартості послуги були незначні, тоді як непередбачені витрати, необхідні на відновлення мережі, вже перевищили 2 млрд грн та зростають надалі. Збільшуються і витрати на забезпечення резервного живлення для мережі: щодня спалюють близько 10 тонн пального.

Тарифи підвищив оператор "Київстар", наголосивши, що це необхідно через відновлення мережі в умовах війни. Так, тариф "Безлім" збільшився зі 175 грн до 250 грн на місяць, а тариф "Київстар 4G" — зі 150 грн до 250 грн.

"Оператори запевняють, що "роблять усе можливе" задля безперебійного функціонування своїх мереж мобільного зв’язку, Інтернету чи кабельного телебачення. Проте очевидно, що цього замало для споживачів їхніх послуг, які з повсякденної практики знають: підвищені тарифи, за якими вони змушені платити, не відповідають низькій якості послуг, зокрема зв'язку. Тобто оператори, в односторонньому порядку підвищуючи тарифи, забезпечують власну стійкість на ринку. Але це безпосередньо не пов’язано з можливістю споживача отримати оплачену послугу належної якості", — зазначає видання.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні