Яке сьогодні церковне свято: дозволи та заборони на 28 грудня

0
Яке сьогодні церковне свято: дозволи та заборони на 28 грудня
Трифон походив з благочестивої сім'ї, жив у Новгороді. Читав священні книги, співав церковні пісні і постійно молився, часто йшов в ліс в пошуках усамітнення, пише УНІАН.

Під час одного з таких походів він почув голос згори, який благословив його на подвиги. Трифон поїхав на Кольський півострів, багато мандрував, переконуючи язичників прийняти християнство. У 1532 році заснував обитель, в цьому йому допоміг сам Іоанн Грозний. Трифон Кольський мирно помер в 1583 році.

Прикмети 28 грудня
іній в цей день - влітку буде багато роси;
вранці кішка шукає тепле місце - вдарять морози;
сухий сніг розноситься вітром - літо буде сухе;
великі замети і багато снігу - до хорошого врожаю в наступному році.

Що сьогодні не можна робити
Православна церква в цей день категорично забороняє лаятися і лихословити, не можна битися навіть жартома. На мороз скаржитися теж заборонено. Наші предки 28 грудня не ходили в ліс і не працювали.

Що можна робити 28 грудня
На відміну від попереднього дня, коли нечиста сила виходила на вулиці, 28 грудня вона слабшала. Господині в стародавні часи посипали ганок вугіллям, щоб розтопити сніг - вірили, що такий ритуал знешкодить нечисть. Також в цю дату роздавали нужденним теплі речі, пригощали жебраків їжею. Святому Трифону молилися про зцілення від хвороб і благополуччя.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні