--> Чому не можна мити посуд в гостях | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Чому не можна мити посуд в гостях

0
Чому не можна мити посуд в гостях
Народних прикмет про домашній затишок та господарів будинку є безліч. Всім відомо, що розсипана сіль чи вбивство павука до добра не доведе. Але чому не варто мити посуд у гостях? Ця заборона особливо набирає актуальності у період новорічних свят, пише Телеграф.

Такою допомогою легко налякати удачу та зруйнувати гармонію у родині.

Езотерики кажуть, що вода має властивість накопичувати як позитивну, так і негативну інформацію. Під час миття тарілки чи чашки чужа людина автоматично залишає свій негативний слід, особливо коли гість ображений.

Інша вимиє — чоловіка забере
Не рекомендується допомагати із полосканням посуду та іншого кухонного начиння дівчині, яка ще незаміжня. У народі застерігають, що інакше така гостя забере собі нареченого або "вимиє" чоловіка з дому. Деякі вважають, що пропозиція вимити посуд робиться спеціально, щоб зашкодити сім’ї.

Однак цьому забобону є розумне пояснення. Такою забороною хотіли застерегти дружин від банальних лінощів.

Народні прикмети
Наші пращури помітили, що якщо випадковий знайомий, що забіг на чай, сам помиє за собою чашку, то слід очікувати лиха. В оселі розпочнуться сварки, постраждає сімейний добробут.

Якщо допоміг із миттям посуду далекий родич – це до подорожі. Позитивним знаком вважається і допомога у будинку батьків. Це віщує поліпшення стосунків, розуміння між рідними та гармонію.

А ось залишати немиті тарілки на ніч не рекомендується, через них із сім’ї йтиме геть благополуччя.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні