У морі ледь не зіткнулися Американські та Китайські винищувачі

0
У морі ледь не зіткнулися Американські та Китайські винищувачі
Винищувач ВМС Китаю J-11 наблизився на три метри до літака RC-135 ВПС США, змусивши його маневрувати, щоб уникнути зіткнення в міжнародному повітряному просторі.

Про це йдеться в опублікованій заяві Індійсько-тихоокеанського командування США.

Інцидент стався 21 грудня над Південно-Китайським морем. Пілот китайського винищувача виконав небезпечний маневр, змусивши RC-135, який на законних підставах проводив звичайні операції, виконати маневри ухилення, щоб уникнути зіткнення.

Зазначається, що військовий літак КНР підійшов на відстань 10 футів (3 метри) від крила американського літака та менш ніж 20 футів (6 метрів) від носа літака.

"Індійсько-тихоокеанські об’єднані сили США спрямовані на вільний і відкритий Індо-Тихоокеанський регіон і продовжуватимуть літати, плавати та діяти на морі та в міжнародному повітряному просторі, належним чином враховуючи безпеку всіх суден і літаків відповідно до міжнародного права. Ми очікуємо, що всі країни Індо-Тихоокеанського регіону будуть використовувати міжнародний повітряний простір безпечно та відповідно до міжнародного права", - йдеться у заяві.

Як повідомляє Reuters, Сполучені Штати повідомили про цю проблему китайському уряду.

Посольство Китаю у Вашингтоні поки не відповіло на запит про коментар.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні