--> День пам'яті Іоана: дозволи та заборони на 2 січня | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

День пам'яті Іоана: дозволи та заборони на 2 січня

0
День пам'яті Іоана: дозволи та заборони на 2 січня
Згідно з переказами, коли Ігнатій був немовлям, Господь поклав на нього руку і озвучив своє пророкування людям. Саме тому Ігнатія прозвали Богоносцем, пише УНІАН.

За часів імператора Траяна, який наказав здійснювати жертвопринесення язичницьким богам, Ігнатій виступив проти. За це його засудили до смерті та відправили в Рим. Там він вийшов на арену і сповідував християнство, а після його розтерзали леви.

Прикмети 2 січня
Яка погода на Гната - такою вона буде і в серпні;
йде сніг або дощ - до врожайного року;
голосно щебечуть синиці - настануть холоди.

Що сьогодні не можна робити
Православна церква в цей день суворо забороняє брати в борг, інакше можна приректи себе на бідність. У народі люди 2 січня не лагодили взуття, так як вірили, що подібні дії вкорочують життя. Пускати додому бідних і хворих теж не рекомендується.

Що можна робити 2 січня
З давніх-давен ця дата була присвячена дому - місцю, де людина народилася, виросла і отримала благословення на все життя. Саме тому віруючі сьогодні моляться Гнату про захист від недругів і злих сил.

Слов'яни 2 січня активно готувалися до Різдва. Необхідно до свята викидати всю биту посуд, складати меню і дотримуватися Різдвяного посту.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні