Скільки заплатять українці за газ в січні

0
Скільки заплатять українці за газ в січні
До кінця опалювального сезону 2022-2023 ціни на газ для українців не зміняться. Проте вони відрізняються залежно від газопостачальника, з яким у вас укладено договір.

Для деяких споживачів державна газовидобувна компанія "Нафтогаз" ввела пільгові тарифи до 31 березня 2023 року. Мова йде про жителів гуртожитків.

Які умови пільгового тарифу
"Нафтогаз" постачатиме газ для мешканців гуртожитків за ціною 7,42 гривні за кубометр з урахуванням ПДВ, але без вартості доставлення. Нагадаємо, що ціна доставлення у кожного постачальника різна.

Які тарифи діють для решти споживачів
Ціни на оплату газу сильно різняться в залежності від компанії постачальника. Так, найдешевшу в Україні ціну 7,7 гривні за 1 кубометр пропонує ТОВ "Еру Людям". Далі йдуть "Енерджі Трейд Груп" (7,799 грн), Нафтогаз України (7,96 грн), "Прикарпат Енерго Трейд" (7,98 грн) та "Полтавагаз Збут" із ціною 7,99 грн. Найвища ціна зберігається у ТМ "СвітлоГаз" – 9,99 гривні за кубометр.

Наразі різницю між ринковими цінами й тарифами для споживачів газопостачальникам компенсує держава. Така ініціатива коштує близько 264,3 мільярда гривень.

Переглянути ціни можуть уже навесні. Раніше голова Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев зазначав, що теперішня ціна на газ в Україні є невиправдано низькою.

Для того, щоб заощадити на платіжках за комунальні послуги, можете спробувати переукласти угоду на постачання газу за більш вигідними умовами. Перевірити всі пропозиції, що актуальні на сьогодні можна на сайті "Газотека".

Далі потрібно виконати декілька простих кроків:

Зібрати необхідні документи та подати заяву-приєднання;

Отримати повідомлення від нового постачальника про приєднання або відмову протягом 21 дня від подання заяви;

Отримати остаточний рахунок від попереднього постачальника і сплатити його протягом десяти днів з моменту отримання. Споживачу навіть не потрібно контактувати зі старим постачальником та отримувати довідку про відсутність боргу. Угода про постачання газу із попередньою газовою компанією розривається автоматично з моменту укладання нової угоди.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні