3 січня українці моляться митрополиту Петру: що сьогодні заборонено робити

0
3 січня українці моляться митрополиту Петру: що сьогодні заборонено робити
Завтра, 3 січня, в православному календарі день пам’яті митрополита Петра. Народився він на Волині у благочестивій родині і ще в юні роки прийняв чернечий постриг.

Потім покинув монастир, щоб заснувати свою обитель, яка утворилася на річці Раті. Прославився завдяки своїм подвигам, пише ТСН.

1308 року патріарх Константинопільський звів митрополита Петра на руську митрополію. Нелегко йому довелося, тому що довелося під татарським ярмом переконувати людей перейти в християнську віру. Помер 1326 року.

На його честь існує народне свято 3 січня — Петро-полукорм.

Прикмети 3 січня
снігові замети означають, що прийдешній рік буде врожайним;
мало снігу і холодно на спекотне і сухе літо;
в лісі добре чути відлуння — сильні морози;
світанок яскраво червоний на скору хуртовину.

Що завтра не можна робити
Цього дня не можна нікому бажати здоров'я чи щастя, тому що все здійниться навпаки. Не варто нікому нічого обіцяти. Також не рекомендується піднімати з землі гострі предмети, тому що можете втратити те, що вам дорого. Не підслуховуйте і не підглядайте, навіть якщо вам дуже цікаво. Можуть з'явитися проблеми зі слухом.

Що можна робити завтра
Віряни моляться митрополиту Петру, щоб він подарував благополуччя в родині. Також здавна існувало повір'я, якщо взяти червону нитку і пов'язати її на руку саме 3 січня, то можна отримати сильний захист від нечистої сили.

Наші предки починали цього дня підраховувати запаси на зиму, щоб дізнатися, чи буде весна голодною, чи ні.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні