--> В Україні сильно подорожчали банани | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

В Україні сильно подорожчали банани

0
В Україні сильно подорожчали банани
Гуртові ціни на фрукти в Україні станом на кінець 2022 року були в середньому на 98% вищими, ніж на кінець 2021 року. Тобто за рік ціни на фрукти виросли вдвічі, а подекуди навіть втричі порівнюючи з попереднім роком.

Основна причина такого різкого зростання цін — подорожчання імпортної продукції через девальвацію гривні та підвищення вартості логістики внаслідок повномасштабного вторгнення російських агресорів на територію країни. Про це повідомляє agronews.ua.

Як зазначають аналітики, найбільше подорожчав банан, який повсюдно, зокрема й в Україні, різко подорожчав саме в останній тиждень 2022 року.

Якщо раніше Україна завозила банани безпосередньо через власні чорноморські порти, то зараз порти заблоковані Росією.

Це змушує українських імпортерів ввозити банани автотранспортом із країн ЄС, що призводить до суттєвого зростання витрат на імпорт. Таким чином, за рік банани в Україну подорожчали майже втричі в гривні, і у 2,1 раза в доларах США.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні