--> Викладачам Волинського університету скоротять зарплати | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Викладачам Волинського університету скоротять зарплати

0
Викладачам Волинського університету скоротять зарплати
У Волинському національному університеті новий навчальний семестр розпочнуть 20 лютого.

Як стало відомом виданню «Конкурент», у навчальному закладі наступні півтора місяця суттєво економитимуть на опаленні, адже оплату комунальних послуг університету профінансували на 50% менше. Крім того, на період тривалих канікул працівникам університету скоротять зарплатню. Так, викладачі та інші працівники в цей час отримуватимуть тільки дві третини своєї звичної зарплатні. Все через зменшення на 20 мільйонів гривень лімітів фінансування навчального закладу.

У коментарі нашим журналістам ректор навчального закладу Анатолій Цьось пояснив, що рік видався непростим для університету. Але запевнив, що з 20 лютого викладачі та студенти повернуться до очного навчання у теплі аудиторії, а працівникам повернуть їх повну зарплатню.

«Університет буде економити завжди і на всьому, що можна. Бо в умовах воєнного стану ми розуміємо, і це правильно, що основні ресурси держави ідуть на забезпечення перемоги і військову справу. Тому ми будемо економити, але ця економія не буде заважати якісно проводити навчальний процес. У мене ще нема лімітної довідки, але я думаю, що оплата комунальних послуг точно не буде профінансована більше, ніж торік. Тому зараз канікулярний період до 20 лютого, і звичайно, що в цей період ми зменшимо температурний режим в корпусах і аудиторіях, щоб економити», – каже він.

Стосовно скорочення оплати праці викладачам він пояснив, що обсяг роботи на період канікул також зменшується.

«На цей період викладачі переводяться на меншу тривалість робочого дня, і відповідно, буде певна корекція оплати праці. Але тільки на період канікул. Це зумовлено в першу чергу економією фондів. Щоб зекономити гроші – треба платити викладачам, і не тільки викладачам, відповідно до того часу, скільки вони працюють», – говорить Анатолій Цьось.

Він каже, що попередній рік був важким в умовах війни. Однак, у новому році усі сподіваються на перемогу, аби надалі працювати над розвитком країни.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні