В Україні створили інтерактивну мапу замінованих територій

0
В Україні створили інтерактивну мапу замінованих територій
В Україні з'явилася інтерактивна мапа замінованих територій. Проект мапи запустили на сайті Державної служби з надзвичайних ситуацій.

На інтерактивній мапі позначені всі місця в Україні, де вже виявлені або імовірно знаходяться вибухонебезпечні предмети. Для кожного такого місця вказано характер небезпеки.

Інтерактивна мапа дозволяє впевнитися у безпечності доріг, якими пересуваються українці. У ДСНС закликають українців користуватися цією мапою при плануванні свого маршруту пересування територіями, де йшли бої. Мапа доступна як на сайті відомства, так і для завантаження застосунком на смартфон.

За словами президента Володимира Зеленського, сьогодні в Україні так зване «мінне забруднення» охоплює близько 170 тис. км². Тобто більше чверті території країни.

У районах, які звільнені в ході контрнаступальних дій українських сил, роботи з розмінування стають однією з першочергових завдань місцевої військової адміністрації. Особливу небезпеку становлять міни-пастки, які росіяни залишають в будівлях. Іноді мінування настільки щільне, що будівлі доводиться підривати замість розмінування.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні