--> Представники московської церкви здійснили обряд вуду у Лаврі | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Представники московської церкви здійснили обряд вуду у Лаврі

1
Представники московської церкви здійснили обряд вуду у Лаврі
У день святкування Різдва за юліанським календарем, коли в Успенському соборі Києво-Печерської лаври відслужив різдвяну службу предстоятель ПЦУ митрополит Епіфаній, представники УПЦ МП осквернили могилу покійного митрополита Володимира (Сабодана), провівши на ній магічний ритуал у стилі культу вуду. Про це повідомив відомий богослов, доктор філософських наук, архімандрит Кирило Говорун.

«Два білих клобуки було спалено на могилі митрополита Володимира в Лаврі в день, коли там різдвяну службу звершив митрополит Епіфаній. З релігієзнавчої точки зору це локалізація культу вуду, коли через артефакти, що належать або символізують конкретних людей, цим людям хочуть у магічний засіб заподіяти зло. Ймовірно малися на увазі митрополити Симеон та Олександр, які перейшли з УПЦ до ПЦУ», – припустив Говорун.

Він також зауважив, що «поганський обряд у Лаврі – своєрідна чорна меса – це частина більш широкого явища».

«Саме апеляцією до магічної свідомості священноначалля УПЦ хоче зупинити перехід своїх кліриків до ПЦУ. З цією метою воно масово й автоматично позбавляє сану всіх, хто туди переходить. Я довго не міг собі пояснити, навіщо їм така неадекватна канонічна міра. А тепер, після спалення клобуків у Лаврі, зрозумів, що позбавлення сану – це така собі «бойова магія», а канони та саме християнство тут ні до чого», – наголосив богослов.



Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Були м*дакі а стали вудаки
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні