Яку нерухомість купують українці під час війни

0
Яку нерухомість купують українці під час війни
На ринку нерухомості відбулися значні зміни після початку війни Росії проти України

Війна Росії проти України змінила пріоритети наших громадян, зокрема у виборі житла. Про це розповів експерт ринку нерухомості Михайло Артюхов в коментарі сайту Pro Гроші.

Що відбувається на ринку нерухомості

Наразі на ринку нерухомості спостерігається підвищений попит на житло вторинного ринку. Це пов'язано з тим, що забудовники рекламують свої проєкти не так активно, як це було до початку війни.

Ініціатива ціноутворення переходить до вторинного ринку нерухомості, тому що забудовники зупинились та не витрачають кошти на рекламу. Рієлтори, що зможуть довести до власника стартові ціни та продати нерухомість, мають всі шанси виступити двигуном ринку нерухомості у 2023 році, — пояснює експерт.

Також однією з причин підвищеного попиту на вторинне житло є те, що не потрібно чекати завершення будівництва та боятися, що будинок не здадуть в експлуатацію через припинення інвестування.

Що робити з нерухомістю найближчим часом

Через зміни на ринку нерухомості деякі інвестори задумуються над тим, щоб продати квартири в новобудовах, які вони купували для подальшого заробітку ще до початку війни Росії проти України.

Президент Асоціації спеціалістів з нерухомості (рієлторів) України Юрій Піта розповів, що краще робити з нерухомістю найближчим часом.

Інвестору, який купив таку нерухомість на стартовому етапі будівництва по низькій собівартості ще до війни, можливо зараз і вигідно її продавати. Хоч різниця буде і мала, але людина все одно заробить гроші. Адже зараз цю нерухомість добудували. Він купував її за дуже низьку вартість і зараз, якщо продавати, то він в будь-якому випадку втратить те, що він міг заробити, але з іншого боку хоча б якийсь дохід він все одно буде мати, – зазначив експерт.

Також, за його словами, інвестори, які купували нерухомість вже на високих стадіях будівництва, де була готовність 50-60%, мають іншу ситуацію. Таке житло коштувало більше, а отже якщо вони вирішать його продавати зараз, то нічого не зароблять, тому що наразі ціни показують не дуже хорошу динаміку.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні