Митрополит УПЦ може сісти у в'язницю: що сталося. ФОТО

0
Митрополит УПЦ може сісти у в'язницю: що сталося. ФОТО
Митрополит однієї з Вінницьких єпархій УПЦ (МП) Іонафан (Анатолій Єлецьких), який виправдовує російську збройну агресію та закликав до зміни кордону держкордону України, постане перед судом. Йому загрожує позбавлення волі.

Як повідомили у пресслужбі СБУ, докази провини голови Тульчинської єпархії УПЦ (МП) у Вінницькій області було зібрано, обвинувальний акт направлено до суду.

Згідно з матеріалами слідства, митрополит розповсюджував серед віруючих пропагандистські листівки, в яких закликав до захоплення влади. Крім того, священнослужитель також закликав зміну кордонів України. На одному із сайтів РПЦ він публікував пости на підтримку російських окупантів та їхніх воєнних злочинів.

За місцем проживання митрополита було проведено обшуки. Правоохоронці виявили у нього прокремлівські агітки та літературу, а також комп’ютерну техніку та телефони із доказами злочинних дій.

Експертиза вилучених матеріалів підтвердила факт незаконної діяльності глави Тульчинської єпархії УПЦ (МП) у Вінницькій області. Його дії кваліфіковані за чотирма статтями. Митрополиту загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 8 років.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні