--> Українці найбільше зі світових лідерів довіряють Президенту Польщі Анджею Дуді | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Українці найбільше зі світових лідерів довіряють Президенту Польщі Анджею Дуді

0
Українці найбільше зі світових лідерів довіряють Президенту Польщі Анджею Дуді
Серед іноземних політиків лідерами симпатій для українців є президенти Польщі і США – Анджей Дуда і Джо Байден.

Про це свідчать результати дослідження "ІНФО САПІЄНС" на замовлення Центру "Нова Європа", повідомляє "Європейська правда".

Президент Польщі вже другий рік поспіль є лідером суспільних симпатій в Україні – йому довіряють 87% громадян (для порівняння у 2021 році цей показник становив 52%).

Далі йдуть президент США Джозеф Байден (79%) та очільниця Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн (73%).

В цілому можна говорити про суттєве зростання довіри до закордонних лідерів порівняно з 2021 роком.

Прикметно, що новий голова британського уряду Ріші Сунак обіймає четверту позицію – йому довіряють 64% українців.

Путін та Лукашенко – закордонні лідери, яким українці вже другий рік поспіль не довіряють найбільше – 97% та 94% респондентів.

Велика частка українців не довіряє також Сі Цзіньпіню (73%) та Віктору Орбану (69%) – порівняно з 2021 роком відбулось зростання недовіри до цих лідерів утричі.

Українці також стали менше довіряти Реджепу Таїпу Ердогану (рівень недовіри зріс на 27 в.п.) та Еммануелю Макрону (на 14 в.п.).

У 2022 році рівень довіри до закордонних лідерів залежить від того, які заяви роблять ці лідери щодо російсько-української війни та яку допомогу надають їхні країни.

Опитування проводилось з 16 по 25 грудня 2022 року методом CATI (телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера, computer-assisted telephone interviews) на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні