У місті під землю почали провалюватися будинки: що сталося. ФОТО

0
У місті під землю почали провалюватися будинки: що сталося. ФОТО
Мешканцям індійського міста Джошиматх довелося покинути свої будинки через просідання землі в місцевості. Місто перетворилося на "атомну бомбу", пише ТСН.

У місті з населенням близько 25 тисяч людей за десять днів у понад 500 будинків утворилися величезні тріщини, а інші почали просідати.

Вважається, що основною причиною тріщин став 12-кілометровий тунель National Thermal Power Corporaion, проект гідроелектростанції Tapovan-Vishnugad потужністю 520 МВт.

Енергетична корпорація визнала в 2010 році, що тунель зазнав просочування води з пробитого водоносного шару, що, у свою чергу, призвело до висихання джерел води в місті.

Робота на тунелі почалася в 2006 році, а в 2009 році тунелебурильна машина потрапила в пастку, що призвело до розриву водоносного шару, який скидав воду зі швидкістю 600 літрів на секунду.

Офіційні особи з NTPC стверджували, що, оскільки тунелі зараз повністю висохли, осідання не є результатом їхнього проекту.

Однак еколог Раві Чопра вважає, що пробиття водоносного горизонту всередині гори, яка зараз позбавлена ​​води, не може підтримувати землю над нею, що згодом призводить до осідання території.









Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні