Українців будуть штрафувати за використання генераторів

0
Українців будуть штрафувати за використання генераторів
Через регулярні обстріли критичної інфраструктури України російськими окупантами і, як наслідок, перебоїв з електроенергією, українці починають все частіше користуватися генераторами - за викиди з них можуть оштрафувати.

Втім, це стосується лише підприємців та швидко вирішується, пише Обозреватель.

Так, згідно з чинним законодавством, в Україні використовувати генератори в кафе, ресторанах, магазинах та інших закладах забороняється без відповідного дозволу.

"Відсутність дозволу на викиди може загрожувати підприємству накладенням адміністративного штрафу від 5 до 8 тис. грн.; обмеженням, тимчасовим припиненням діяльності, пов'язаної з використанням генератора", – заявили у Держспоживслужбі.

Однак, під час воєнного стану цю проблему можна вирішити досить швидко та "безболісно", звернувшись до найближчого Центру надання адміністративних послуг (ЦНАП) або подавши декларацію для використання генератора через застосунок "Дія". Тобто фактично на час війни можна обійтися лише декларацією – її зобов'язані прийняти чиновники і після цього оштрафувати бізнес не зможуть.

Водночас, простим українцям, які використовують генератор для особистих потреб у себе вдома, такий дозвіл не потрібний - дозвільно-декларативні процедури стосуються виключно суб'єктів господарювання.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні