12 січня по вулицях ходить нечиста сила: що сьогодні заборонено робити

0
12 січня по вулицях ходить нечиста сила: що сьогодні заборонено робити
Анісія жила в III столітті в місті Солуні, в сім'ї багатих батьків, які дали їй кращу освіту з можливих. Дівчина полюбила і прийняла благочестивий спосіб життя, а тому багатствами не пишалася - була лагідною і смиренною. Після смерті батьків Анісія роздала все своє майно і почала вести подвижницьке життя. За часів правління царя Максиміана почалися гоніння на християн. Анісію схопили і, незважаючи на супротив, ув'язнили в темницю, де вбили мечем.

На честь пам'яті мучениці сьогодні відзначається народне свято 12 січня - Анісія зимова, пише УНІАН.

Прикмети 12 січня
сніг іде сьогодні - літо буде дощовим і похмурим;
горобці щебечуть - до відлиги;
ясний день на Анісью - до швидкого потепління;
зірок на небі не видно - погода зміниться.

Що сьогодні не можна робити
Наші предки вірили, що 12 січня по вулицях ходить нечиста сила, так що гуляти поодинці заборонено. Також краще нічого не піднімати з землі - річ може бути зачарованою. Солити їжу теж не рекомендується - сіль сьогодні може накликати хвороби на сім'ю.

Що можна робити 12 січня
Слов'яни в цей день різали свинину і готували з м'яса різні страви. 12 січня потрапляє в період Святок, тому сьогодні можна накривати пишні столи і запрошувати в будинок гостей.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні