Із російського полону повернули 15 волинян

1
Із російського полону повернули 15 волинян
У Луцьку десятки сімей шукають своїх рідних, які безвісти зникли на війні або ж потрапили там у полон. Так, аби допомогти родинам швидше повернути близьких додому, у громаді запрацював Центр підтримки сімей військовополонених і військовослужбовців, які вважаються зниклими безвісти. І вже ж позитивні результати.

Про це йдеться в сюжеті телеканалу «Конкурент TV».

З початку повномасштабного вторгнення багато лучан стали на захист рідної держави. Є чимало тих, які потрапили у полон. Скільки ж воїнів з Луцька досі перебувають у лапах ворога – інформація конфіденційна. Втім відомо, що в громаді понад пів сотні родин чекають додому своїх Героїв з полону.

Аби допомогти рідним відшукати своїх близьких та пришвидшити їх повернення додому, у Луцькій громаді створили Центр підтримки сімей військовополонених і військовослужбовців, які вважаються зниклими безвісти. Запрацював він наприкінці грудня і вже має позитивні результати.

«Безумовно, достатньо багато таких людей є, які шукають своїх рідних. Вже на 31 грудня ми мали певні звернення щодо полонених. То вже 25 сімей до нас звернулися на кінець року. І вже в районі 23 сімей, які шукають зниклих безвісти своїх військовослужбовців», – розповіла директорка департаменту соціальної політики Луцької міської ради Вікторія Майборода.

Працівники центру, зі слів Вікторії Майбороди, працюють із кожною сім'єю окремо. Адже кожен випадок, із яким родини звертаються, – індивідуальний. У Центрі людям допомагають готувати звернення, працюють з уповноваженими з прав людини, з координаційними штабами, аби пришвидшити розгляд питання щодо обміну або пошуку.

Відтак, за результатами спільної роботи, активно співпраці із різними організаціями, в тому числі і міжнародними, вже вдалось повернути з полону кількох лучан.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Для чого приписувати собі чужі заслуги?Цей Центр не має жодного стосунку до обміну військовослужбовців,жодного! Гидко читати про те, що "за результатами спільної роботи вдалося повернути...". Розповідають так,наче це вони хлопців повернули. До останнього невідомо,кого саме поміняють. По факту усе,що цей Центр може - підказати родичам,які і куди документи подавати і надати психологічну допомогу.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні