Щедрий вечір і Старий Новий рік: що заборонено робити 13 січня

0
Щедрий вечір і Старий Новий рік: що заборонено робити 13 січня
Меланія народилася в Римі, в сім'ї багатих і знатних батьків. Батько і мати видали дівчину заміж, незважаючи на те, що вона не хотіла. Меланія переконувала чоловіка, щоб вони жили, як брат з сестрою. Після смерті їхнього сина сказала, що сам Господь веде їх до цього. Чоловік Меланії погодився, і вони стали проводити час в пості і молитві. Всі свої цінності продали, а заощадження витрачали на викуп полонених, допомогу нужденним, будівництво лікарень і храмів, пише УНІАН.

Меланія Римлянка стала прикладом для багатьох дівчат, які також прийшли до Бога. Язичники та юдеї під впливом подружжя прийняли християнство. Дівчина щоночі молилася Господу і стала подорожувати по святих місцях. В одному з таких місць вона і залишилася. Дівчата та юнаки, які також вели подвижницьке життя, прийшли до неї і разом зі святою заснували обитель. В кінці життя Меланія була удостоєна дару чудотворення, померла в 57 років.

На честь преподобної сьогодні відзначається народне свято 13 січня - Меланка. Також люди в цей день святкують Щедрий вечір і Старий Новий рік.

Прикмети 13 січня
сонце зійшло високо - рік буде врожайним на садові культури;
ніч з 13 на 14 січня тиха - ніяких бід не передбачається;
іній покрив всі дерева - урожай зерна і меду виявиться багатим.

Що сьогодні не можна робити
Слов'яни вірили, що на Маланку ні в якому разі не можна позичати гроші, інакше весь рік будете мати потребу в них. Також не варто сваритися і злитися, в іншому випадку конфлікт затягнеться надовго.

Що можна робити 13 січня
У цей день необхідно пускати додому щедрувальників, щоб майбутній рік став щасливим. Якщо ж двері таким людям не відкрити, то ризикуєте накликати на себе біду. Також наші предки вважали, що дитина, народжена 13 січня, володіє серйозними здібностями і може передбачати майбутнє.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні