Ціни на цибулю та моркву продовжують зростати

0
Ціни на цибулю та моркву продовжують зростати
В Україні продовжує дорожчати морква, ціни на яку почали підвищуватись ще напередодні новорічних свят.

Про це повідомляє платформа EastFruit.

Зазначається, що підвищення цін пов'язане з тим, що у багатьох місцевих виробників закінчуються запаси якісної моркви, врожай якої цього року був досить скромним. Тобто пропозиція моркви скорочується, а попит залишається високим.

Так, сьогодні українські фермери вже ведуть реалізацію моркви по 17-24 грн/кг, що в середньому на 16% дорожче, ніж напередодні новорічних свят.

Таким чином, на цей час морква в Україні вже коштує в середньому у 2,3 рази дорожче, ніж у першій половині січня 2022 року.

Нагадаємо, що раніше також повідомлялося про суттєве здорожчання після новорічних свят цибулі. Так, від початку 2023 року цибуля на українському ринку здорожчала в середньому на 12%. Додали на початку 2023 в ціні і яблука.

За прогнозами експертів, зросте вартість і курятини, м'яса та сала. Ці продукти можуть додати в ціні ще близько 30%. А от яйця навесні навпаки можуть здешевшати.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні