Українцям розповіли, які пільги будуть мати військові добровольці

0
Українцям розповіли, які пільги будуть мати військові добровольці
У Міністерстві у справах ветеранів України розповіли, якими пільгами користуватимуться добровольці, які не вступили до лав силових структур, але які захищають Батьківщину, пише УНІАН.

Як повідомив перший заступник міністра Олександр Порхун в ефірі інформаційного телемарафону, 12 січня Верховна Рада розширила перелік учасників бойових дій, прийнявши відповідний закон.

"Право на пільги мають ті, хто увійшли до складу добровольчого формування територіальної громади, але не встигли оформитися в Збройні сили або інші силові структури нашої держави, або безпосередньо отримали поранення, каліцтво, контузію. Або, на жаль, загиблі. Їхня сім'я зможе відпвідно до закону отримати статус члена сім'ї загиблого захисника", - сказав він.

При цьому ті, хто отримали поранення або каліцтва, можуть розраховувати на статус ветерана війни та особи з інвалідністю.

"Ті добровольці, які досі в строю, також можуть претендувати на отримання статусу учасника бойових дій", - пояснив заступник міністра.

Він зазначив, що після підписання президентом закону, Мінветеранів буде розробляти порядок і перелік документів, який має подати претендує на відповідний статус.

За словами Порхуна, поки точно не відомо, скільки в Україні добровольців претендуватимуть на статус учасника бойових дій.

"У країні було зареєстровано по 800 добровольчих формувань територіальних громад. Кожне формування набирало різну кількість особового складу. Але точну кількість назвати не можемо", - розповів чиновник.

Відповідно до закону, добровольці отримають пільги, передбачені для учасників бойових дій та ветеранів війни. Зокрема, соціальні (на житлово-комунальні послуги), на освіту, психологічну допомогу та інше.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні