Стало відомо, яка країна може зупинити іранські ракети, які запускає рф

0
Стало відомо, яка країна може зупинити іранські ракети, які запускає рф
Виступаючи на засіданні Радбезу ООН з приводу можливого постачання Іраном балістичних ракет росії, представниця США Лінда Томас-Грінфілд послала сигнал Китаю як країні, яка може стримати Тегеран від співпраці с рф.

Про це розповів експерт Інституту світової політики Євген Магда, пише Апостроф.

За його словами, погрози Ірану новими обмежуючими заходами стають менш дієвими, адже країна і так перебуває під сильним санкційним тиском, який, водночас, не завадив Тегерану виробляти безпілотники-камікадзе та балістичні ракети. Тому, звертаючись до країн, які могли б допомогти у протидії Ірану, представниця США мала на увазі саме Китай.

КНР для Тегерану є важливим ринком збуту енергоресурсів і погіршення відносин може вдарити по країні економічно.

"Китай – це ринок для іранських енергоресурсів. Коли країни-члени G7 поставили межу на ціну російської нафти, то інші країни будуть більш активно діяти у плані цін, продаючи власні енергоресурси", – пояснив Магда.

При цьому дивовижним є те, що наші західні партнери розуміють важливість Китаю, а от Україна вже майже два роки не має свого посла у Пекіні.

"Є суттєвий момент для посилення впливу – це наявність українського посольства в Китаї. Але там вже 23 місяці немає посла. Відсутність посла протягом такого тривалого періоду в країні, яка є постійним членом Радбезу ООН, є ядерною країною, з якою у 2021 році у нас був найбільший товарообіг – це "жовта" картка нашому МЗС та ОП. Невже в нашій країні, яка мала свою дипломатичну школу і була одною серед засновників ООН, немає людини, яка може поїхати послом до Китаю? Про яку власну політичну субєктність ми тоді говоримо?", – питає експерт.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні