17 січня — Собор 70 апостолів: що заборонено робити у цей день

0
17 січня — Собор 70 апостолів: що заборонено робити у цей день
Православне свято 17 січня - Собор 70 апостолів. Після того, як Господь наш Ісус Христос перетворився, він вибрав собі послідовників з числа учнів. Спочатку 12, а потім - 70, наділив їх даром зцілення і благословив на проповідування християнства і вигнання бісів з людей.

Святі апостоли продовжували справу Христа, тому церква святкує пам'ять кожного з них в окремі дні в році. Але пам'ять всіх одночасно вшановується 17 січня, пише УНІАН.

Прикмети 17 січня
зоряне небо без хмар - дні будуть ясними і морозними;
на деревах лежить багато снігу - у бджолярів буде вдалий рік з хорошим урожаєм;
чути крик лисиці в лісі - чекати негоди;
якщо в цей день обійти навколо будинку кілька разів, тримаючи в руках ікону і вимовляючи молитву, нечиста сила покине житло.

Що сьогодні не можна робити
За народними повір'ями, тим, хто збирається в подорож, слід бути обережними в дорозі і ні в якому разі не брати з собою маленьких дітей. Небажано займатися фінансовими справами або нерухомістю. Церква забороняє грати весілля.

Що можна робити 17 січня
Наші предки в цей день розводили багаття і стрибали через вогонь, щоб відлякати нечисту силу, а також очиститися. 17 січня недарма називається "Зосима-пчельник" - день вдалий для бджолярів, тому вони повинні молитися святому, щоб в наступному році зібрати хороший урожай меду.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні